Oferta pracy - stanowisko ds. promocji i komunikacji

Data publikacji:

02.09.2024
Opis: Stanowisko ds. promocji i komunikacji

Miejsce w strukturze organizacyjnej:
stanowisko bezpośrednio podległe Kierownikowi Działu Muzealnego Miejsce pracy: Kraków Wymiar czasu pracy: 1 etat
Umowa: pierwsza umowa na okres próbny (3 miesiące) kolejne – na czas określony i nieokreślony Osoba zatrudniona na stanowisku będzie odpowiedzialna m.in. za:
- tworzenie i wdrażanie strategii komunikacyjnej instytucji,
- koordynowanie wszystkich prac związanych z komunikacją i wizerunkiem Muzeum,
- nawiązywanie i utrzymywanie kontaktów z mediami,
- opracowanie materiałów informacyjnych i promocyjnych Muzeum,
- zarządzanie sytuacją kryzysową, organizowanie konferencji prasowych, monitoring mediów,
- obsługę strony internetowej Muzeum, serwisów społecznościowych oraz BIP-u,
- planowanie, budżetowanie i realizacja kampanii online, raportowanie efektów i bieżąca ewaluacja,
- współorganizowanie prezentacji dotyczących przedsięwzięć podejmowanych przez Muzeum,
- udział w promowaniu działalności edukacyjnej i wystawienniczej Muzeum,
- udział w organizacji spotkań z ludźmi kultury i nauki.
Wymagania stawiane pracownikowi (konieczne):
- wykształcenie wyższe;
- min. 3-letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku związanym z branżą reklamową i PR;
- doświadczenie w prowadzeniu strony internetowej i mediów społecznościowych – dodawanie, modyfikowanie i usuwanie tekstów, grafik, zdjęć, filmów etc;
- doświadczenie w prowadzeniu kampanii reklamowych;
- wiedza na temat rynku mediów w Polsce i za granicą,
- bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie;
- umiejętność sprawnego formułowania myśli w mowie i piśmie;
- łatwość w nawiązywaniu kontaktów, komunikatywność i otwartość;
- praktyczna umiejętność obsługi programów biurowych (pakiet MS Office);
- samodzielność i kreatywność, dobra organizacja pracy, elastyczność;
- umiejętność organizowania pracy pod presją czasu;
- umiejętność pracy w zespole.
Wymagania dodatkowe:
- wykształcenie z zakresu public relations, historii, wiedzy o kulturze, muzealnictwa, politologii;
- mile widziane doświadczenie zawodowe w pracy w instytucjach kultury;
- wiedza na temat historii II wojny światowej i Zagłady;
- znajomość dodatkowych języków obcych;
- gotowość do podnoszenia kwalifikacji.
Wymagane dokumenty:
- list motywacyjny;
- życiorys (CV) zawierający dane osobowe, do żądania których MKLP jest uprawnione zgodnie z art. 221 §1 Kodeksu pracy, wraz z oświadczeniem zawierającym zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w złożonych dokumentach dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji prowadzonego przez MKLP, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (wzór oświadczenia znajduje się w załącznikach).
- kserokopie/skany dokumentów potwierdzających doświadczenie zawodowe;
- kserokopie/skany dokumentów potwierdzających zdobyte wykształcenie;
- kserokopie/skany zaświadczeń o ukończonych kursach, szkoleniach itp.

Wszystkie oświadczenia składane przez kandydata muszą być przez niego podpisane.

Każdy z nadesłanych dokumentów powinien być nazwany w następujący sposób:
- Kowalska_Anna_CV,
- Kowalska_Anna_list motywacyjny;
- Kowalska_Anna_oświadczenie.

Termin i miejsce składania dokumentów:
Wymagane dokumenty należy przesłać pocztą elektroniczną na adres: praca@plaszow.org do dnia 22.09.2024 r. z adnotacją:
„Oferta na stanowisko ds. promocji i komunikacji”.

Zgłoszenia kandydatów złożone po terminie, w inny sposób niż określony w ogłoszeniu lub bez kompletu wymaganych dokumentów, nie będą brane pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym. O terminie przeprowadzenia rozmów kwalifikacyjnych wybrani kandydaci będą informowani telefonicznie.

Informujemy, że odpowiadamy tylko na wybrane oferty i nie zwracamy dokumentów przesłanych pocztą tradycyjną.

Osoby przesyłające swoje dokumenty aplikacyjne w związku z naborem na stanowisko ds. promocji i komunikacji w Muzeum - Miejsce Pamięci KL Plaszow w Krakowie. Niemiecki nazistowski obóz pracy i obóz koncentracyjny (1942-1945) (w organizacji) prosimy o zapoznanie się z poniższą klauzulą informacyjną oraz dołączenie do dokumentów aplikacyjnych podpisanego oświadczenia (wzór poniżej), bez którego aplikacja nie będzie mogła być wzięta pod uwagę.

Klauzula informacyjna RODO

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej Rozporządzeniem lub RODO pragniemy poinformować, że:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Muzeum – Miejsce Pamięci KL Plaszow w Krakowie. Niemiecki nazistowski obóz pracy i obóz koncentracyjny (1942-1945) (w organizacji) z siedzibą: 30-702 Kraków, ul. Lipowa 3/115, NIP: 6762590517, Regon: 387820170.
2.Dane kontaktowe Administratora są następujące:
- adres do korespondencji: 30-702 Kraków, ul. Lipowa 3/115;
-  e-mail: info@plaszow.org.
3.  Dane kontaktowe inspektora ochrony danych są następujące: e-mail: iod@plaszow.org.
4. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji i selekcji kandydatów na stanowisko ds. promocji i komunikacji w Muzeum – Miejsce Pamięci KL Plaszow w Krakowie. Niemiecki nazistowski obóz pracy i obóz koncentracyjny (1942-1945) (w organizacji), a za wyraźną Pani/Pana zgodą dodatkowo w przyszłych procesach rekrutacyjnych organizowanych przez Muzeum – Miejsce Pamięci KL Plaszow w Krakowie. Niemiecki nazistowski obóz pracy i obóz koncentracyjny (1942-1945) (w organizacji) na takie same lub podobne stanowiska pracy. Podstawę prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych stanowi:
- art. 22¹ §1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy wynikający z art. 6 ust. 1 lit. c RODO – art. 6 ust. 1 lit. a RODO, czyli zgoda osoby rekrutowanej;
- art. 6 ust. 1 lit b RODO, czyli zawarcie umowy z osobą rekrutowaną.
5. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych są: pracownicy kadr Administratora, komisja rekrutacyjna, kadra zarządzająca i kierownicza Administratora decydująca o zatrudnieniu, ewentualnie podmioty, z którym zawarte zostały umowy powierzenia.
6. Dane osobowe zawarte w Pani/Pana dokumentach aplikacyjnych przechowywane będą do czasu zakończenia procesu rekrutacji na stanowisko ds. promocji i komunikacji w Muzeum – Miejsce Pamięci KL Plaszow w Krakowie. Niemiecki nazistowski obóz pracy i obóz koncentracyjny (1942-1945) (w organizacji), a w przypadku, jeżeli Pani/Pan wyrazi zgodę na przetwarzanie danych osobowych w przyszłych procesach rekrutacyjnych na takie same lub podobne stanowiska pracy – do czasu ich zakończenia, jednak nie dłużej niż przez okres 12 miesięcy od dnia zakończenia procesu rekrutacji lub do czasu cofnięcia zgody. W przypadku nawiązania stosunku pracy dane osobowe kandydata uzyskane w procesie rekrutacji będą dalej przetwarzane jako dane osobowe pracownika Muzeum – Miejsce Pamięci KL Plaszow w Krakowie. Niemiecki nazistowski obóz pracy i obóz koncentracyjny (1942-1945) (w organizacji), na nowej podstawie.
7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w każdym czasie, z tym zastrzeżeniem, że cofnięcie to nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. W takich sytuacjach prosimy o bezpośredni kontakt z inspektorem ochrony danych Administratora, zgodnie z danymi kontaktowymi wskazanymi w pkt. 3 powyżej.
8.Ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą: 00-193 Warszawa, ul. Stawki 2, jeżeli uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana narusza przepisy RODO.
9. Administrator nie będzie przekazywał Pani/Pana danych osobowych związanych z procesem rekrutacji do państwa trzeciego.
10. Zgodnie z treścią art. 221 §1 Kodeksu pracy pracodawca ma prawo żądać od osoby ubiegającej się o zatrudnienie podania danych osobowych obejmujących:
-        imię (imiona) i nazwisko;
-        datę urodzenia;
-        dane kontaktowe;
-        wykształcenie;
-        kwalifikacje zawodowe;
-        przebieg dotychczasowego zatrudnienia.
Podanie przez Panią/Pana danych osobowych wskazanych w art. 221 §1 Kodeksu pracy, jest dobrowolne, ale konieczne do przeprowadzenia rekrutacji oraz do prawidłowego realizowania wszelkich czynności związanych z ewentualnym zawarciem umowy będącej podstawą zatrudnienia. Niepodanie tych danych w dokumentach aplikacyjnych skutkuje niemożnością realizacji procesu rekrutacji.
11.   Podanie przez Panią/Pana innych danych osobowych, niewskazanych w art. 221 §1 Kodeksu pracy, jest dobrowolne i nie wpływa na możliwość wzięcia udziału w rekrutacji. Nie będzie podstawą niekorzystnego traktowania kandydata i nie będzie stanowiło przyczyny uzasadniającej odmowę zatrudnienia. W przypadku jednak, jeżeli dane takie zostaną przez Panią/Pana umieszczone w dokumentach aplikacyjnych, a dokumenty te nie będą zawierały Pani/Pana zgody na ich przetwarzanie, dokumenty te nie będą brane pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym oraz będą usuwane.
12.   Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również profilowane.

Wzory oświadczeń

Ja niżej podpisany/-a ………………………………… oświadczam, że zapoznałem/-am się z klauzulą informacyjną RODO Muzeum – Miejsce Pamięci KL Plaszow w Krakowie. Niemiecki nazistowski obóz pracy i obóz koncentracyjny (1942-1945) (w organizacji), umieszczoną w ogłoszeniu o pracę na stanowisko ds. promocji i komunikacji w Muzeum – Miejsce Pamięci KL Plaszow w Krakowie. Niemiecki nazistowski obóz pracy i obóz koncentracyjny (1942-1945) (w organizacji) i akceptuję jej treść.

______________________________________
data i podpis (imię i nazwisko) kandydata

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych, złożonych w związku z rekrutacją na stanowisko ds. promocji i komunikacji prowadzoną przez Muzeum – Miejsce Pamięci KL Plaszow w Krakowie. Niemiecki nazistowski obóz pracy i obóz koncentracyjny (1942-1945) (w organizacji), w odniesieniu do danych osobowych niewskazanych w art. 22¹ §1 Kodeksu pracy, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami prawnymi regulującymi ochronę danych osobowych, w tym zgodnie z RODO.(1)

______________________________________
data i podpis (imię i nazwisko) kandydata

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych w celach związanych z przyszłą rekrutacją prowadzoną przez Muzeum - Miejsce Pamięci KL Plaszow w Krakowie. Niemiecki nazistowski obóz pracy i obóz koncentracyjny (1942-1945) (w organizacji), na takie same lub podobne stanowiska pracy.(2)

_____________________________________
data i podpis (imię i nazwisko) kandydata

1 – Dokumenty aplikacyjne zawierające dane niewskazane w art. 221 §1 Kodeksu pracy, do których należy m.in. adres e-mail lub telefon nie są obowiązkowe, ale brak podania tych danych uniemożliwi skontaktowanie się z kandydatem.
2 – Zgoda fakultatywna - w przypadku jej niewyrażenia proszę pozostawić bez podpisu.